N-VA Wijnegem

U bent hier

Nieuwe bestuursploeg verdeelt bevoegdheden

Op 14 november 2012

WIJNEGEM - N-VA en Durf! hebben een akkoord rond de verdeling van mandaten en bevoegdheden. Dat voormalig badmeester Ivo Wynants (N-VA) burgemeester wordt, was al bekend. Oud-CD&V'er Tom Dijckmans wordt opnieuw schepen, dit keer onder de vlag van Durf!.

De coalitie in Wijnegem kleurt dus geel-blauw. Niet het blauw van Open VLD, want die is er niet meer bij, maar het blauw van de lokale lijst Durf!, die op 14 oktober verraste met een sterke score. ‘De afgelopen weken werkten beide partijen in alle rust en vertrouwen aan een goede verdeling van bevoegdheden’, aldus Tom Dijckmans (Durf!). ‘Het is een uitgebalanceerde ploeg geworden die vol vertrouwen Wijnegem wil gaan besturen.’

N-VA vaardigt burgemeester Ivo Wynants en twee schepenen af. Dat worden Paul Van Dael (63) en Leen Wouters (34). Paul Van Dael is net als de burgemeester gepensioneerd gemeenteambtenaar. Hij leidde de dienst ruimtelijke ordening en is ook bekend als spilfiguur in de Wijnegem Bicycle Club. Niet toevallig krijgt hij als eerste schepen Ruimtelijke Ordening, Sport en Toerisme in de portefeuille. Leen Wouters lijkt als licentiaat communicatiewetenschappen en marketingcoördinator bij een uitgeverij de geknipte persoon voor Communicatie en e-government, Economie en Huisvesting.

Durf! levert met de ervaren Nadine Wouters (40) de OCMW-voorzitter. Nadine is al 18 jaar actief in de Wijnegemse politiek: als schepen, gemeenteraadslid en OCMW-raadslid. Ook Tom Dijckmans (38), die tweede schepen wordt met als bevoegdheden Samenleven, Buitenschoolse Opvang en Onderwijs, begint aan zijn derde legislatuur in de Wijnegemse politiek. Ook Durf heeft een gemeentepersoneelslid op rust in de rangen. Luc Monsieurs (65) was politieagent en krijgt niet verrassend Verkeer en Leefmilieu als domeinen. Na drie jaar zal Durf!-revelatie Pia Plasmans (28) de fakkel van hem overnemen.

De gemeenteraad zal vanaf januari worden voorgezeten door Steven Peremans (Durf! - 39). Na drie jaar neemt een N-VA-raadslid deze functie over.

Bij CD&V, dat Wijnegem sinds mensenheugenis bestuurde maar in de oppositie verzeilde, klinkt geen kritiek, maar is zelfs een uitgestoken hand waar te nemen. ‘Wij hebben geen commentaar te leveren op hoe men onderling de lakens verdeelt. Op de man spelen mag niet aan de orde zijn. We zullen reageren als er een programma voorligt’, aldus Christof De Mol (CD&V).

Wijnegem voor iedereen

‘CD&V heeft jarenlang met ervaring goed bestuur geleverd. Ik vind dat wij zonder rancune de punten die wij en onze kiezers belangrijk vinden in het programma van de meerderheid moeten steunen. Wij blijven opkomen voor een Wijnegem voor iedereen, een Wijnegem waar iedereen mee moet kunnen, een Wijnegem met oog voor middenstand. Verharding en verzuring tegen de zwaksten van de maatschappij mogen in Wijnegem niet de overhand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is