Ivo Wynants

Geboren: 12 december 1951

Na vele jaren tewerkgesteld te zijn geweest als beheerder van het sportcentrum in Wijnegem, is Ivo zeer goed op de hoogte van de werking van de gemeentediensten. 

Hij is gehuwd en hij is vader van een zoon en twee dochters. Hij is ook grootvader van, sinds september 2015, drie kleinkinderen. 

Ivo is sinds januari 2013 burgemeester van Wijnegem. Algemeen beleid, personeel, politie en veiligheid, ambtenaar burgerlijke stand en Vlaamse aangelegenheden behoren tot zijn bevoegdheden. Hij heeft een drukke agenda, maar hij probeert zijn gezin steeds een plaats te geven in zijn werkweek. 

Ivo is graag onder de mensen. Hij voelt zich het best wanneer hij een persoonlijk gesprek kan voeren. In dossiers die tot de bevoegdheden van andere leden van het college behoren, houdt hij zich consequent op de achtergrond, maar dat wil niet zeggen dat hij er zich niet 100% voor geeft. 

Ivo hecht veel belang aan het principe dat samenleven een verhaal is van rechten en plichten. Hij houdt dat principe dan ook steeds voor ogen in lopende dossiers.