Wijnegemse N-VA-er speelt voor rood licht.

Op 11 oktober 2011

N-VA-Wijnegem heeft zijn bedenkingen bij de toestand en vindt dat de veiligheid er sterk kan worden verbeterd door eenvoudige maatregelen in te voeren. "Er zouden nadarbarrelen of werfbalustrades moeten komen, zodat fietsers en voetgangers zich meer afgescheiden van de auto's kunnen bewegen. Door gele stroken op het wegdek aan te brengen, zouden de chauffeurs beter in het juiste vak kunnen rijden", zeggen Nadine Stroobant en Lisette Weets van het plaatselijke N-VA-bestuur. Voor deze actie kregen ze de steun van N-VA-volksvertegenwoordiger Minneke De Ridder.

Levend verkeerslicht

Buurtbewoner Christiaan Brewaeys van kapsalon Splendid vindt het N-VA-initiatief schitterend. "Het is hier sowieso al gevaarlijk. Er zouden ook aanduidingen moeten worden aangebracht met de vermelding dat er mogelijk werfverkeer vanuit de Merksemsebaan de Turnhoutsebaan oprijdt."

N-VA'er Paul Van Dael vervulde een tijdje de dubbele rol van verkeerslicht en gemachtigde opzichter. Hij liet het doorgaand verkeer via een rood verkeerslicht in karton stoppen, zodat voetgangers veilig de straat konden oversteken. Na een kwartiertje was de pret uit, want commissaris Eddy Geerinckx van de lokale politiezone Minos daagde op met het dwingende verzoek de actie af te blazen. Wat onmiddellijk gebeurde. Daarop namen enkele politie-inspecteurs eventjes de taak van verkeershelper over.

De N-VA-delegatie trok naar het gemeentehuis om een brief met daarop de geformuleerde voorstellen aan secretaris Mil Sysmans af te geven. Burgemeester Leo Carpentier (CD&V) was niet bereikbaar om hen te woord te staan, omdat hij in vergadering zat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is