Speelpleintje Oud Turnhoutsebaan

Op 19 april 2010

Vijf voor twaalf voor buurtbewoners speelplein Oude-Turnhoutsebaan!

 
De buurtbewoners van het speelpleintje aan de Oude-Turnhoutsebaan zijn de overlastproblemen grondig beu. Op de laatste gemeenteraad van 19 april vertolkte N-VA-gemeenteraadslid Lisette Weets hun ongenoegen en kloeg de situatie aan bij het gemeentebestuur. Ondanks beloften vorige zomer van het gemeentebestuur, zien de buurtbewoners weinig tot geen verbetering. Voor hen is het vijf voor twaalf.

De belangrijkste klachten gaan over problemen met zwerfvuil en nachtelijke overlast door hangjongeren.  "Samenleven is altijd een moeilijke evenwichtsoefening die inspanning vraagt van alle partijen. Toch vinden de buurtbewoners van het speelpleintje dat ze geduld genoeg hebben getoond. Het enige wat ze vragen is een proper pleintje en recht op een ongestoorde nachtrust.", aldus het N-VA gemeenteraadslid.

Vorige zomer waren er reeds dezelfde klachten. Toen beloofde het gemeentebestuur werk te maken van een betere coördinatie van het opruimen van afval en zwerfvuil. Ook zou de jeugdconsulent overleggen met de politie hoe de overlastproblemen het best aan te pakken, bijvoorbeeld via boetes in het kader van GAS. Het feit dat de buurtbewoners op dit moment stilaan ten einde raad zijn, is het beste bewijs dat er weinig tot niets is ondernomen door het gemeentebestuur of dat het op zijn minst niet heeft gewerkt.

Gesteund door een aantal aanwezige buurtbewoners, kloeg Lisette Weets opnieuw de toestand aan op de gemeenteraad en vroeg ze het gemeentebestuur om een meer doortastend optreden.

Lisette Weets: "Het college beloofde nogmaals dat de politie meer toezicht zou houden na 22u. Daarnaast riep ze de buurtbewoners op om consequent de politie te verwittigen. Alsof ze dat nu niet zouden doen. Ik hoop dat het gemeentebestuur met de zomer in aantocht het deze keer wel begrepen heeft en eindelijk gehoor geeft aan deze klachten."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is